Китай відправив 56 військових літаків в зону протиповітряної оборони Тайваню

Китай відправив 56 військових літаків в зону протиповітряної оборони Тайваню

Укрінформ
Тайвань закликав Пекін припинити безвідповідальні провокаційні дії після того, як у понеділок 56 китайських військових літаків перетнули його зону протиповітряної оборони під час чергового вторгнення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

Як зазначається, Міністерство оборони Тайваню заявило, що воно підняло літак для передачі попереджень після того, як 36 винищувачів, 12 бомбардувальників H-6 і чотири інших літаки увійшли в його південно-західну розпізнавальну зону протиповітряної оборони. Ще чотири винищувачі увійшли в зону з нічним вильотом, унаслідок цього загальна кількість літаків становила 56.

Тайвань звинуватив Пекін у «серйозному порушенні статус-кво миру та стабільності в Тайванській протоці».

Китай своєю чергою звинуватив США в посиленні заворушень проти Тайваню.

ППО - це не те ж саме, що територіальний повітряний простір Тайваню, але він охоплює набагато більшу територію, яка частково збігається з частиною власної зони ППО Китаю та охоплює частину материка, пише видання.

Читайте також: США нададуть притулок вихідцям з Гонконгу

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати закликали владу Китаю припинити провокаційні військові дії біля узбережжя Тайваню.

За останні три дні військові Тайваню повідомили, що ВПС Китаю здійснили в цю зону численні вильоти. Зокрема, 2 жовтня було зафіксовано 39 літаків.

Фото: TAIWAN DEFENCE MINISTRY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-