Регулятор ЄС рекомендує третю дозу COVID-вакцини людям з ослабленим імунітетом

Регулятор ЄС рекомендує третю дозу COVID-вакцини людям з ослабленим імунітетом

Укрінформ
Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) рекомендувала третю дозу вакцини проти коронавірусу для людей з ослабленим імунітетом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ЕМА.

“Комітет ЕМА дійшов висновку, що додаткову дозу вакцин від коронавірусу Comirnaty (BioNTech/Pfizer) та Spikevax (Moderna) можна вводити людям із сильно ослабленою імунною системою як мінімум через 28 днів після введення другої дози”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рекомендація комітету ЕМА надійшла після того, як було проведено дослідження, які показали, що додаткова доза цих вакцин збільшує здатність виробляти антитіла проти кронавірусу серед пацієнтів із ослабленою імунною системою, зокрема, після трансплантації органів.

Читайте також: Регулятор Євросоюзу схвалив бустерні дози Pfizer для осіб старше 18 років

Інструкції щодо використання двох вакцин будуть оновлені, щоб включити цю рекомендацію.

Також введення бустерної дози вакцини від коронавируса людям у віці 18-55 років можна розглядати через півроку після повної вакцинації.

Водночас EMA залишила рішення про видачу офіційної рекомендації щодо використання бустерних доз на розсуд національних регуляторів.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) планує на початку жовтня ухвалити рішення щодо можливого застосування третьої дози вакцини від COVID-19 виробництва компанії Pfizer-BioNTech.

Читайте також: Третю дозу зробили обов'язковою для завершення COVID-вакцинації в Ізраїлі

Агенція з контролю за продуктами та лікарськими засобами США (FDA) 22 вересня дозволила застосовувати третю дозу медзасобу Pfizer для осіб віком від 65 років та усіх людей з високим ризиком важких ускладнень у разі захворювання на COVID-19.

6 вересня у EMA заявили, що розпочали оцінку даних, представлених компанією Pfizer щодо додаткової дози, яку слід вводити через шість місяців після отримання другої дози.

У висновку, опублікованому на початку вересня, Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) заявив, що немає нагальної необхідності вводити бустерні дози повністю вакцинованим особам із загальної категорії населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-