У Держдепі США виникла кадрова криза через Nord Stream 2 - NYT

У Держдепі США виникла кадрова криза через Nord Stream 2 - NYT

Укрінформ
Сенатор-республіканець Тед Круз блокує затвердження десятків кандидатур на вакантні посади у Державному департаменті США, намагаючись таким чином домогтися від адміністрації Джо Байдена дієвих санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у публікації The New York Times.

За даними видання, запекла боротьба сенатора Теда Круза проти російського газопроводу призвела до ситуації, яку чиновники адміністрації Байдена називають "кадровою кризою". Своїми діями Круз затримує призначення у Державний департамент десятків кандидатів, зокрема 59 потенційних послів, та обіцяє заблокувати ще більше.

Як зазначається, Круз не може самостійно заблокувати запропоновані президентом Джо Байденом призначення до Держдепу, але він максимально затягує цей процес.

Чиновники в адміністрації нового президента США називають ситуацію, що склалася, "зловживанням процесом висування кандидатів". Вони також заявляють, що сенатор Тед Круз своїми діями нібито загрожує національній безпеці.

"Ми спостерігаємо безпрецедентне загальне затримання усіх номінантів - незалежно від того, чи мають вони якесь відношення до питань зовнішньої політики", - прокоментував ситуацію голова комітету Сенату з міжнародних відносин Боб Менендес.

Читайте також: У Сенаті США розкритикували політику Білого дому щодо Nord Stream 2

Як повідомлялося, сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз ще в березні попередив, що блокуватиме призначення в Держдеп, доки Білий дім не запровадить санкцій проти компаній, що беруть участь в будівництві російського газопроводу "Північний потік-2".

Палата представників Конгресу США 22 вересня погодилася внести поправки до щорічного законопроєкту про видатки на оборону, що передбачає санкції проти російського проєкту «Північний потік 2», що потенційно поставить під загрозу угоду, досягнуту між новою адміністрацією США та урядом ФРН на чолі з Ангелою Меркель у липні цього року.

Президент Байден у травні погодився відмовитися від санкцій щодо трубопроводу, запроваджених за часів Дональда Трампа, з метою нормалізувати відносини з Берліном. Наразі газогін є повністю завершеним та чекає на сертифікацію з боку німецького регулятора.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-