Портрет Хашоггі встановили перед Капітолієм, наречена закликала покарати винних

Портрет Хашоггі встановили перед Капітолієм, наречена закликала покарати винних

Укрінформ
У третю річницю вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, його портрет було встановлено перед Капітолієм. Наречена журналіста закликала притягнути до відповідальності винних, розкритикувавши американське керівництво за бездіяльність.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Daily Sabah.

«Президент Байден і віцепрезидент (Камала) Харріс! Коли ви зробите крок і виконаєте свої обіцянки? Коли ви втілите свої слова в дію?», - заявила наречена Джамаля Хашоггі Хатідже Дженгіз.

Вона нагадала слова Джо Байдена в ході передвиборчої компанії, про те, що Хашоггі та його близькі заслуговують на справедливість, його смерть не буде марною.

Перед Капітолієм було встановлено інсталяцію з портретом Хашоггі на тлі його статей та публікацій про смерть.

Як відомо, у лютому цього року офіс директора Національної розвідки США (ODNI) розсекретив доповідь щодо ролі уряду Саудівської Аравії у вбивстві Джамаля Хашоггі, у якому вказав на пряму причетність наслідного принца Мухаммеда бін Салмана до ліквідації журналіста. Пізніше ЗМІ повідомили, що чинний президент США Джо Байден «цілком свідомо» вирішив не застосовувати покарання проти наслідного принца.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі 2 жовтня 2018 року зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі і зник.

Читайте також: Amnesty International очолила француженка, яка розслідувала вбивство Хашоггі

Офіційний Ер-Ріярд визнав, що його вбили, лише після 20 жовтня. Турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, та офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великобританії.

У грудні минулого року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили у справі про вбивство Хашоггі, п'ятьох засудив до найвищої міри покарання. Ще трьох було засуджено на тривалі терміни ув'язнення. Із трьох осіб обвинувачення було знято.

Фото: menafn.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-