У Берліні починаються коаліційні перемовини партій-конкурентів

У Берліні починаються коаліційні перемовини партій-конкурентів

Укрінформ
У німецькій столиці в неділю розпочинаються окремі переговори-зондування лібералів і «зелених» з партіями, які претендують на те, щоб очолити коаліцію, – соціал-демократами та консерваторами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зелені» і Вільна демократична партія, без яких, фактично, не обійдеться майбутня коаліція, провели перед тим дві окремі зустрічі, на яких дещо зблизили позиції, з яких мають протилежні погляди.

Першою в другій половині дня має відбутися зустріч з СДПН. Коаліція цих трьох партій отримала назву «Світлофор» (за партійними кольорами політсил). Її, як показують опитування, підтримують 59% респондентів. Коаліцію «Ямайка» (ХДС/ХСС, ВдПН і «Зелені») хотіли би бачити на чолі держави 24%.

Існує також можливість нової коаліції між двома найбільшими політичними силами – есдеками та консерваторами; такий уряд підтримують 22% опитаних.

Кандидата від СДПН Олафа Шольца канцлером, згідно з опитуванням Insa, хотіли би бачити 76%, лідера ХДС Арміна Лашета –13%. Утім, кандидат від блоку ХДС/ХСС, який отримали на минулих виборах лише другий результат, продовжує сподіватися на те, що зможе очолити наступний уряд ФРН.

Читайте також: У Німеччині почалося коаліційне «зондування»

Нагадаємо, на виборах 26 вересня, Соціал-демократична партія Німеччини отримала 25,7% голосів, блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів посів друге місце з найнижчим за свою історію результатом у 24,1%. На третьому місці розташувалася партія «Зелені» з 14,8%, на четвертому - Вільна демократична партія з 11,5%, «Альтернатива для Німеччини» стала п'ятою з 10,3%, Ліві ледве потрапили в парламент завдяки 3 місцям, які отримали по одномандатних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-