Трамп через суд хоче повернути свій акаунт у Twitter

Трамп через суд хоче повернути свій акаунт у Twitter

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп звернувся до федерального суду у Флориді, аби змусити компанію Twitter відновити його обліковий запис, закритий на початку року через підбурювання до насильства.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на судові документи, передає Укрінформ.

«Адвокати Трампа в п'ятницю подали клопотання про попередню судову заборону проти Twitter та її генерального директора Джека Дорсі. У заяві йдеться, що Twitter був «примушений» заблокувати обліковий запис Трампа», - пише видання.

Читайте також: Twitter заблокував акаунт виборчого штабу Трампа

У позові зазначається, що акаунт Трампа був заборонений начебто під тиском членів Конгресу США, які діяли спільно з федеральними посадовими особами. Таким чином, стверджують адвокати Трампа, Twitter «піддала цензурі» на той момент президента США.

Водночас у Twitter відмовилися коментувати ситуацію.

Читайте також: Facebook видалятиме аудіо та відео з Трампом

Як повідомляв Укрінформ, обліковий запис Дональда Трампа був довічно закритий адміністрацією Twitter 8 січня, після штурму Капітолію його прибічниками 6 січня. У соцмережі пояснили, що тодішній президент використовував свій акаунт для розпалювання ненависті й закликів до насильства. Згодом його сторінки закрили також Facebook й Іnstagram.

Трамп у лютому заявив, що не має наміру відновлювати свою сторінку у Twitter, оскільки соцмережа стала «дуже нудною» після його блокування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-