Канадське військове судно вперше обігнуло країну з півночі

Канадське військове судно вперше обігнуло країну з півночі

Укрінформ
Канадський військовий криголам вперше з 1954 року пройшов Північно-західним проходом, обігнувши Канаду з півночі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

Зазначається, що судно “Гаррі Девульф” вийшло з порту північного міста Ікалуїт на Атлантичному океані 7 серпня й незабаром має прибути до Ванкувера.

“Це був найдовший безперервний час, що канадське військове судно перебувало в Арктиці за понад 50 років”, - сказав командувач судна Корі Глісон.

Він додав, що судно, прийняте на озброєння лише минулого року, пристосоване до роботи в будь-яких погодних умовах, у тому числі під час суворих арктичних холодів.

Читайте також: Медики Канади рекомендують літнім людям третє COVID-щеплення

Канада вважає, що Північно-західний прохід, який суттєво скорочує морський шлях із Азії до Європи, пролягає у її територіальних водах, однак ряд інших країн, в тому числі США, з цим не згодні. У зв’язку зі змінами клімату, Північно-західний прохід поступово звільняється від льодового покриття й незабаром зможе цілорічно пропускати морський трафік. Аби утвердити свій контроль за цим перспективним торговельним маршрутом, Канада замовила для своїх військово-морських сил кілька спеціально спроектованих для роботи у Арктиці суден, першим із яких є “Гаррі Девульф”.

Фото: CBC News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-