США попередили Туреччину про наслідки військової співпраці з Росією

США попередили Туреччину про наслідки військової співпраці з Росією

Укрінформ
Рішення Туреччини щодо продовження оборонної співпраці з Росією, зокрема подальшого використання систем С-400, може спричинити «наслідки» для її відносин зі США й іншими країнами НАТО.

Про це заявила в п’ятницю перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман під час телефонного брифінгу для журналістів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликали Туреччину на всіх рівнях та за кожної можливості не зберігати (у себе – ред.) систему С-400 й утримуватися від закупівлі будь-якої іншої російської військової техніки», - заявила представниця Держдепу.

Читайте також: Зустріч Ердогана з Путіним не вплине на українсько-турецькі відносини — заступник глави ОП

Вона зауважила, що Сполучені Штати продовжать надсилати чіткий сигнал Анкарі про те, «якими будуть наслідки, якщо вони продовжать просуватися в цьому напрямі». При цьому перша заступниця держсекретаря США підкреслила, що російський комплекс ПРО не є сумісним і не може працювати із системами НАТО.

Водночас Шерман зауважила, що Вашингтон цінує відносини з Туреччиною, особливо з огляду на її роль у розвитку ситуації в Сирії, а також допомогу, яку турецька сторона надала для безпеки міжнародного аеропорту Кабула під час евакуації в серпні.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після зустрічі з кремлівським лідером Володимиром Путіним цього тижня заявив, що Туреччина посилюватиме свою обороноздатність як вважатиме за потрібне, у тому числі через співпрацю з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-