ЄС призупиняє торговельні переговори з Австралією через «удар у спину» Франції

ЄС призупиняє торговельні переговори з Австралією через «удар у спину» Франції

Укрінформ
Європейський Союз призупиняє переговори з Австралією про торговельну угоду після її відмови від угоди з Францією щодо підводних човнів на користь США.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Про відкладення переговорів повідомив міністр торгівлі Австралії Ден Техан.

«Я зустрінуся зі своїм колегою з ЄС Валдісом Домбровскісом наступного тижня, щоб обговорити 12-й раунд переговорів, який тепер відбудеться не в жовтні, а в листопаді», - заявив він, відмовившись уточнити, яку роль у цьому відіграло скасування угода щодо підводних човнів. Водночас президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на знак солідарності із Францією висловлювала сумнів, що ЄС укладе торговельну угоду з Австралією.

Минулого місяця Австралія скасувала угоду на суму 40 мільярдів доларів з французькою Naval Group щодо закупівлі підводних човнів на користь контракту про поставку не менше восьми атомних підводок з використанням технологій США і Великої Британії.

Читайте также: До МЗС Франції прибули відкликані з Австралії та США посли

Франція відкликала своїх послів зі США та Австралії, назвавши цей крок ударом у спину.

Президенти США і Франції Джо Байден та Еммануєль Макрон провели переговори, після чого посол повернувся в країну. Однак Франція продовжує демонструвати розчарування. За словами Макрона, Європа повинна відстоювати свою незалежність від США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-