Кібербезпека стане головним питанням для США в жовтні – Байден

Кібербезпека стане головним питанням для США в жовтні – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден підписав указ про оголошення жовтня 2021 року – місяцем обізнаності у сфері кібербезпеки.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній у четвер на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я, Джозеф Біден-молодший, президент Сполучених Штатів Америки, на підставі повноважень, визначених Конституцією і законами США, оголошую жовтень 2021 року місяцем обізнаності у сфері кібербезпеки»,- наголошується в заяві.

При цьому президент підкреслив, що цей крок націлений на те, щоби організації, підприємства й люди у США мали кращий захист від кібрзагроз, що стане внеском для національної безпеки цілої країни.

«Наша нація перебуває під постійною і безперервно зростаючою загрозою з боку кібер-зловмисників. Атаки вірусів-здирників, які порушують роботу лікарень, шкіл, поліції, паливопроводів, постачальників продуктів харчування та малого бізнесу, затримують надання основних послуги та ставлять під загрозу життя й засоби існування американців», - зазначається в заяві.

Президент підкреслив, що адміністрація США постійно працює над посиленням захисту важливих систем у країні, а також комунікацій федерального уряду. Він нагадав, що на початку року підписав указ щодо модернізації й посилення кібербезпеки. Федеральний уряд США тепер купує лише продукти й технології, що відповідають жорстким стандартам кібербезпеки.

Читайте також: У Сенаті США розкритикували політику Білого дому щодо Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останнього року хакерські напади з використанням програм-здирників суттєво активізувалися. Зокрема, відбулася масштабна атака на американського розробника програмного забезпечення SolarWinds, зупинена робота американського трубопроводу Colonial Pipeline, й виробника м’яса JBS. За даними американської розвідки, злочинні угруповання діяли з території Росії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-