У Німеччині 96-річна колишня секретарка концтабору втекла перед судом

У Німеччині 96-річна колишня секретарка концтабору втекла перед судом

Укрінформ
Слухання у справі колишньої секретарки нацистського концтабору «Штутгоф», яке мало розпочатися 30 вересня в обласному суді у північній німецькій землі Шлезвіг-Гольштейні, не відбулося через втечу підозрюваної.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт судової інстанції, 96-річну Ірмгард Ф. звинувачують «у наданні допомоги керівникам табору в систематичному вбивстві в’язнів, пособництві вбивству та кількох випадках сприяння у спробі вбивства». Йдеться про понад 11 тисяч людей. 

Фото: newspix/​imago images

Суддя Домінік Гросс повідомив журналістам 30 вересня, що підсудна втекла. Зранку вона вийшла з дому і поїхала на таксі до станції метро. Наразі про її місце перебування немає жодних відомостей.

Суд видав ордер на арешт 96-річної підозрюваної. Трохи пізніше жінку затримали. Судове засідання було перенесено на 19 жовтня.

Ф. служила друкаркою у комендатурі концтабору «Штутгоф» поблизу Данцига з 1943 по 1945 р. У цьому таборі померло загалом близько 65 тисяч людей.

Як повідомлялося, у жовтні в Німеччині має розпочатися процес над 100-річним чоловіком, який три роки служив охоронцем у концтаборі Заксенхаузен неподалік Берліна, де під час Другої світової війни було вбито близько 20 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-