YouTube розширив дію заборони на фейки про вакцини

YouTube розширив дію заборони на фейки про вакцини

Укрінформ
У YouTube заявили, що компанія продовжує свою політику щодо дезінформації у галузі медицини, забороняючи контент про вакцини, що «становить серйозний ризик або завдає значної шкоди».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Cnet.

Раніше YouTube вже заборонив дезінформацію про вакцини проти COVID-19, але оновлена ​​політика тепер охоплює усі вакцини, які зараз вводяться у світі, що схвалені та підтверджені як безпечні та ефективні місцевими органами охорони здоров'я та Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

«Ми постійно спостерігаємо, як неправдиві твердження про вакцини проти коронавірусу переходять у дезінформацію про вакцини загалом, і зараз ми знаходимось на етапі, коли як ніколи важливо розширити розпочату роботу з COVID-19 на інші вакцини», - заявили у компанії YouTube.

YouTube спеціально заявив, що видалить відео, які хибно стверджують, що затверджені вакцини спричиняють погані наслідки для здоров'я, такі як «аутизм, рак або безпліддя», а також відеоролики, які стверджують, що «речовини у вакцинах можуть відстежувати тих, хто їх отримує».

YouTube також заявив, що його оновлена ​​політика охоплює конкретні вакцини, такі як проти кору або гепатиту В, а також загальні заяви про вакцини.

Читайте також: YouTube видалив мільйон відео з дезінформацією про коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, напередодні адміністрація відеохостингу YouTube заблокувала 2 канали Russia Today німецькою мовою, пояснивши це тим, що вони поширювали неправдиву інформацію про коронавірус. МЗС Росії назвало це «актом безпрецедентної інформаційної агресії», обвинуватило в ньому уряд ФРН та пригрозило «симетричними заходами» відносно німецьких ЗМІ, які «втручаються у внутрішні справи» РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-