Кораблі НАТО увійшли у територіальні води Грузії

Кораблі НАТО увійшли у територіальні води Грузії

Фото
Укрінформ
П'ять кораблів другої постійної протимінної групи НАТО у вівторок увійшли в територіальні води Грузії.

Про це повідомляє пресслужба департаменту берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії, передає Укрінформ.

Зазначається, що до складу підрозділу входять кораблі військово-морських сил Іспанії, Італії, Болгарії, Румунії та Туреччини.

«Візит кораблів другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) підтверджує підтримку Північноатлантичним альянсом курсу Грузії в бік вступу до НАТО. Тісна співпраця Грузії з НАТО зміцнює безпеку Чорного моря і сприяє стабільності в регіоні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Корабель «Daniolos» ВМС Греції увійшов до Чорного моря

Під час візиту кораблі НАТО проведуть спільні з департаментом берегової охорони Грузії навчання у Чорному морі. Метою маневрів є підвищення сумісності та посилення обороноздатності країни.

Кораблі НАТО вже вдруге з початку року відвідують Грузію.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня в Чорному морі стартували міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021. Вони стали наймасштабнішими за понад 20 років. У них були задіяні 32 бойові кораблі, 40 літаків і п’ять тисяч особового складу з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу. Від України в навчаннях брали участь понад 20 кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-