Вакцинованих російським «Спутником V» можуть не пустити до Штатів – ЗМІ

Вакцинованих російським «Спутником V» можуть не пустити до Штатів – ЗМІ

Укрінформ
Нові правила, які дозволяють повністю вакцинованим іноземним мандрівникам починаючи з листопада в’їжджати до США, виключатимуть тих, хто щеплений російською вакциною «Спутник V».

Про це повідомляє Axios, передає Укрінформ.

Згідно з новими правилами, ті, хто не є громадянами США, які в’їжджають до країни, мають бути щеплені вакцинами, схваленими для екстреного використання Управлінням з продовольства і медикаментів США або Всесвітньою організацією охорони здоров’я, пише The Washington Post.

До них належать вакцини Pfizer-BioNTech, Moderna та Johnson & Johnson, а також вакцина AstraZeneca і Sinopharm та Sinovac, розроблені Китаєм.

Це означатиме, що мільйони повністю вакцинованих осіб не матимуть права поїхати до США. Приблизно 300 тис. громадян РФ відвідали Сполучені Штати у 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) призупинила процес сертифікації російської вакцини від коронавірусу «Спутник V» і чекає на додаткову інформацію від виробника.

Читайте також: Російська делегація не поїде на осінню сесію ПАРЄ – Франція не визнає вакцину «Спутник

«Спутник V» розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії. Препарат був схвалений Міністерством охорони здоров'я РФ 11 серпня 2020 року, попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів щодо дієвості цієї вакцини. Європейське агентство лікарських засобів наразі не схвалило використання «Спутник V».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-