Озброєні мексиканські військові перетнули кордон зі США й негайно були затримані

Озброєні мексиканські військові перетнули кордон зі США й негайно були затримані

Укрінформ
Щонайменше, 14 озброєних військових Міноборони Мексики на двох автівках перетнули кордон зі США, заїхавши на територію штату Техас, внаслідок чого були негайно затримані американською службою митного та прикордонного контролю.

Про це повідомляє в суботу американське агентство Reuters, передає Укрінформ.

«Сьогодні після опівночі офіцери служби митного й прикордонного контролю США на міжнародному переході «Міст Америк» в Ель-Пасо зафіксували, як дві мексиканських військових машини перетинають кордон і в'їжджають на територію США», - повідомили агентству в американському відомстві.

Мексиканці заявили, що збилися з маршруту й не усвідомлювали, що перетнули кордон США. Водночас, американські прикордонники вилучили їхню зброю та спорядження «з метою безпеки, а також перевірки».

Читайте також: У Мексиці після захоплення бойовиками готелю врятували 22 іноземців

При цьому повідомляється, що до 13-ти мексиканських військових не було претензій, однак проти ще одного службовця було застосоване адміністративне покарання через виявлену у нього невелику кількість марихуани для особистого вживання.

Після затримання американська сторона зв’язалася з мексиканським оборонним відомством й близько п’ятої ранку всі 14 військових повернулися на територію своєї країни. Через інцидент прикордонний перехід був закритий приблизно впродовж двох годин.

Читайте також: Мінфін США ввів санкції проти міжнародного наркокартелю у Мексиці

Як повідомляв Укрінформ, на мексикансько-американському кордоні в штаті Техас впродовж останніх тижнів існував табір з нелегальними мігрантами, переважно вихідців із Гаїті. Вони прибули до кордону США територією Мексики. Однією з причин називався недостатній прикордонний контроль з мексиканського боку.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-