Мінфін США ввів санкції проти міжнародного наркокартелю у Мексиці

Мінфін США ввів санкції проти міжнародного наркокартелю у Мексиці

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило широкий список санкцій проти керівника наркокартелю «Сіналоа» Серхіо Валенсуели, а також цілої мережі наркоторговців та партнерів цієї організації в кількох країнах Центральної Америки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, передає Укрінформ.

«Серхіо Валенсуела очолює організацію, яка займається контрабандою різних видів наркотиків», - зазначається в повідомленні.

Крім Валенсуели, Мінфін США також увів санкції проти семи інших громадян Мексики, які брали безпосередню участь або сприяли його незаконному бізнесу. Крім того, у списках санкцій США опинилися дві компанії, залучені до наркокартелю.

У міністерстві уточнили, що обсяги транспортування й імпорту заборонених речовин з Мексики в США, у тому числі метамфетамін, героїн та фентаніл, обчислюються тоннами.

Читайте також: Штати наклали санкції на лідерку наркокартелю з Колумбії

Як повідомляв Укрінформ, в 1999 році Конгрес США прийняв Закон про іноземних наркоторговців (Kingpin Act), який почав працювати з 2000 року. З того часу Kingpin Act був застосований проти понад 2,2 тисячі юридичних та фізичних осіб. Покарання передбачають штрафи до $10 мільйонів, позбавлення волі, арешт активів. Додатково запроваджується заборона на ведення справ із цими особами та організаціями під загрозою покарання за законами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-