Вибухи у порту Бейрута досі розслідують - президент Лівану

Вибухи у порту Бейрута досі розслідують - президент Лівану

Укрінформ
Ліванське правосуддя все ще розслідує причини та обставини катастрофічного вибуху в порту Лівану у серпні 2020 року та закликає держави, які мають інформацію щодо нього, поділитися нею з ліванською стороною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у п’ятницю президент Лівану Мішель Аун під час свого виступу на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Ліванське правосуддя розслідує причини та обставини вибуху та адміністративну відповідальність винних, є багато підсудних та заарештованих. Слідство, яке залишається конфіденційним, ще має розкрити, звідки взялися вибухові матеріали, чому вони потрапили до нашого порту, хто стоїть за ними. А також чи супутники щось зафіксували в момент вибуху. Тому ми повторюємо наш запит до держав, які володіють інформацією та даними, що можуть допомогти розслідуванню, поділитися ними з нами", - заявив ліванський лідер.

За його словами, Бейрут досі залишається "містом, ураженим катастрофою", і ліванська влада вітатиме будь-які міжнародні зусилля, спрямовані на відбудову та розвиток порту.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня 2020 року в порту Бейрута вибухнули 2750 тонн аміачної селітри, які шість років зберігалися без дотримання заходів безпеки. За повідомленнями ЗМІ, судно, з якого було конфісковано селітру, належало росіянину.

Читайте також: Інтерпол оголосив у розшук двох росіян через вибухи у Бейруті

Унаслідок руйнувань більш як 300 тисяч жителів столиці Лівану залишилися без даху над головою. Загинули понад 220 осіб.

Після цього у країні почалися масові протести. Громадяни звинувачували владу в корупції та некомпетентності - на їхню думку, це стало однією з причин трагедії.

10 серпня 2020 року уряд Лівану пішов у відставку в повному складі, новий уряд був сформований лише у вересні нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-