Румунія робитиме бустерну дозу COVID-вакцини з наступного тижня

Румунія робитиме бустерну дозу COVID-вакцини з наступного тижня

Укрінформ
У Румунії заявили, що з 28 вересня почнуть вводити населенню додаткові дози вакцини проти COVID-19 на тлі зростання кількості нових випадків коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Balcan Insight.

Упродовж останньої доби в Румунії було зареєстровано 6 789 нових випадків хвороби COVID-19, що є найбільшим одноденним збільшенням нових випадків з грудня 2020 року.

"Органи охорони здоров'я одноголосно ухвалили рішення про введення третьої бустерної дози, починаючи з 28 вересня, для усіх людей, у яких минуло понад шість місяців після отримання другої дози щеплення будь-якою з мРНК-вакцин", - повідомив Національний координаційний комітет Румунії з вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: У Штатах офіційно рекомендували «бустерну» дозу Pfizer для уразливих категорій

У середу ввечері румунська влада повідомила, що 130 людей померло протягом доби після зараження коронавірусом, що збільшило кількість загиблих в країні до 35 851 особи від початку пандемії.

Найбільший рівень зараження наразі фіксується серед дорослих у віці від 30 до 60 років, зазначають румунські медики.

Наразі в країні щеплено від коронавірусу близько 5,27 мільйона осіб, втім це лише 27,17 відсотка від усього населення Румунії.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 23 вересня зафіксовано 230 881 354 випадки зараження коронавірусом, зокрема 4 732 838 летальних, одужали вже 207 581 733 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-