Справа МН17: на суді в Нідерландах виступлять 11 родичів загиблих

Справа МН17: на суді в Нідерландах виступлять 11 родичів загиблих

Укрінформ
У Нідерландах в судовому комплексі «Схіпхол» почалося чергове судове засідання у справі МН17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, слово в суді сьогодні мають 11 родичів.

Слідкувати за процесом можна з допомогою прямої трансляції, яка відбувається нідерландською та англійською мовами.

«Сім років ми вчимося жити в іншій реальності. 17 липня стало початком найжахливішого періоду нашого життя. Своїх рідних я втратив 17 липня… Як можна пережити, що залишився один без великої родини… Моєму племіннику мало виповнитися 4, але йому назавжди буде 3 роки. Він ніколи не кататиметься на велосипеді… Він ніколи не проживе своє життя… Я відчуваю провину за те, що живий. Я не винен в тому, що сталося. Винні інші люди. І я тут сьогодні, щоб отримати відповіді”, - сказав під час свого виступу Пол Маркельбах, який втратив у трагедії МН17 матір, сестру, шурина та двох племінників.

Для його матері це була перша відпустка після смерті його батько.

Читайте також: Справа МН17: родичі загиблих на суді звернулися до Путіна

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на тимчасово окупованій території Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-