Стрілянина у пермському університеті: батько нападника воював на сході України

Стрілянина у пермському університеті: батько нападника воював на сході України

Укрінформ
Батько Тимура Бекмансурова, який влаштував 20 вересня бійню в Пермському держуніверситеті, заробляв на життя найманством і воював, зокрема, на сході України в складі незаконних збройних формувань РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомило російське видання Znak із посиланням на сусіда сім'ї Бекмансурова.

"Батько Тимура не живе з ними. Начебто десь в Удмуртії. Знаю, що на життя заробляє війною. Ще з чеченської війни найманцем працював і потім майже по всіх гарячих точках воював, включно з Донбасом", - заявив один із сусідів.

За його словами, майбутній вбивця Тимур Бекмансуров із дитинства бачив зброю: "Кілька батьківських стволів у цій квартирі досі зберігаються, Тимур на них і вчився стріляти".

Крім того, 38 тис. рублів на рушницю, з якою Бекмансуров прийшов до університету, як повідомив сусід, дали йому влітку власні батьки. "Вони з однокласником Володею їздили влітку всі разом на полігон на її пристрілювання", - заявив співрозмовник видання.

Як зазначається в матеріалі, про те, що Бекмансуров готує масове вбивство, багато хто з його оточення почали підозрювати ще в травні цього року. "Він почав розповідати, що може просто зайти до своєї школи і всіх там покласти", - заявив сусід стрілка.

Чоловік також вважає, що мати Бекмансурова, "якийсь великий працівник-управлінець", "напевно знала" про плани сина, але вважала за краще не загострювати на цьому увагу.

Читайте також: Стрілянина в російському університеті: що відомо про вбивцю-першокурсника

Як повідомлялося, 20 вересня студент першого курсу юрфаку Пермського держуніверситету Тимур Бекмансуров прийшов із рушницею Huglu до кампуса свого вишу і влаштував бійню. Загинули вісім осіб, 24 отримали вогнепальні поранення і різні травми. За лічені хвилини з'ясувалося, що стрілок написав лист - маніфест, в якому назвав його оточення "біосміттям" і докладно описав, як упродовж декількох років готувався до вбивств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-