Нова Зеландія послаблює карантин в Окленді попри спалах Delta-штаму

Нова Зеландія послаблює карантин в Окленді попри спалах Delta-штаму

Укрінформ
Голова уряду Нової Зеландії Джасінда Ардерн частково послабила карантинні обмеження в місті Окленд, але закликала людей залишатися вдома та уникати соціальних контактів, поки уряд намагається подолати спалах нового штаму коронавірусу - Delta.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Для Окленда визначено рівень карантинних обмежень №3, в той час, як решта країни перебуває на рівні №2, що передбачає менше обмежень.

Це не означає, що локдаун завершено. Цей рівень дозволяє підприємствам Окленду відновити безконтактні операції, але людей все одно просять залишатися вдома та працювати віддалено, якщо це можливо. Школи, дитячі садочки, заклади торгівлі та громадські місця переважно закриті, а збори громадян обмежені.

Читайте також: Нова Зеландія послаблює карантинні обмеження за межами Окленда

Окленд уже перебуває у режимі локдауну більше місяця. Хоча обмеженням вдалося стримати спалах захворюваності, нові випадки COVID-19 продовжують виявляти щодня.

Як повідомлялося, у місті Окленд у Новій Зеландії зафіксовано спалах нового штаму коронавірусу Delta. У зв'язку з чим у регіоні продовжили жорсткий карантин до 21 вересня.

Читайте також: У Новій Зеландії зафіксували першу за пів року смерть від COVID-19

17 серпня Нова Зеландія була переведена на загальнонаціональний карантин після виявлення одного випадку штаму Delta. Уся країна протягом двох тижнів перебувала на 4-му - найвищому рівні карантину. Однак декілька тижнів тому усі регіони за межами Окленду знизили рівень суворості запроваджених обмежень.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-