Росіяни у Нью-Йорку голосували переважно проти «Єдиної Росії»

Росіяни у Нью-Йорку голосували переважно проти «Єдиної Росії»

Фото, відео
Укрінформ
Біля російського Генерального консульства у Нью-Йорку в неділю відбулася акція з підтримки «розумного голосування» на виборах у Державну думу РФ, до якого закликав росіян опозиційний політик Олексій Навальний.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Оскільки Навальний перебуває у в’язниці й не може брати участі у виборах, він закликав віддати свій голос за будь-яку найсильнішу прохідну політичну силу, крім путінської «Єдиної Росії», - сказала в коментарі Укрінформу спостерігачка на виборах, активістка руху «За свободу в Росії» (For Freedom in Russia) Олександра Назинцева. - На жаль, у даному разі доводиться голосувати за КПРФ та її представників у мажоритарних округах». (Вибори в Думу відбуваються за змішаною системою).

Читайте також: Вибори в Держдуму РФ: чому Росія свідомо йде на конфронтацію

Зранку в неділю до Генерального консульства РФ вишикувалася довга черга виборців, яка зменшилася лише до третьої години дня.

Більшість опитаних біля входу в консульство кореспондентом Укрінформу росіян, проголосували або мали намір проголосувати «по-розумному», тобто проти «Єдиної Росії» та її кандидатів. На запитання, поставлене приблизно двом десяткам чоловік, «чий Крим», переважна більшість відповіла: «український», кілька осіб сказали, що це мають вирішувати самі кримчани, й незначна кількість сказали: «наш» або «російський». Це підтвердили також волонтери, що проводили екзитпол на виході з консульства.

Назинцева разом з іншими спостерігачами на вимогу офіційних осіб консульства була змушена покинути приміщення для голосування, оскільки їхня присутність «не погоджена з ЦВК Росії».

«Це абсолютна неправда, усі папери в нас оформлені належним чином, ми є спостерігачами від «Яблука» і спостерігала за процесом виборів з 8:00 ранку. Але о першій офіційні особи раптом вирішила, що наше перебування там незаконне», - сказала активістка, демонструючи документи спостерігача.

За її словами, «сторонніх осіб» виставили за двері, аби не заважали фальсифікувати вибори. Також наказали прибрати відеокамери, які були встановлені активістами зранку в приміщенні для голосування.

Росіяни у Нью-Йорку голосували переважно проти «Єдиної Росії» / Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Читайте також: У РФ завершилися вибори до Держдуми: традиційно перемагає путінська «Єдина Росія»

Кілька десятків учасників акції біля консульства тримали плакати «Свободу політичним в’язням, Росія без Путіна», «Росія буде вільна», «Стоп Путін, репресії» тощо, вигукували антипутінські гала й насамкінець виконали відому приспівку українських футбольних фанів про Путіна.

19 вересня в Росії проходили вибори в законодавчий орган РФ Державну думу. У США виборчі дільниці для росіян відкриті у Нью-Йорку, Вашингтоні та Чикаго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-