У Мюнхені проходить символічний Октоберфест

У Мюнхені проходить символічний Октоберфест

Фото
Укрінформ
Знаменитий баварський фестиваль пива – Октоберфест – відкрився у Мюнхені цього разу без відвідувачів, символічно.

Про це повідомляє Nachrichten Muenchen, передає Укрінформ.

Акцію, яка не передбачала відкоркування бочки з хмільним напоєм з вигуком Ozapft is, провели мюнхенські пивовари, ведучі Октоберфесту, представники міської політики та шоубізнесу в суботу. Вони висловили жаль з того приводу, що другий рік поспіль свято не може відбутися через пандемію.

Кампанія була ініційована Мюнхенською асоціацією пивоварних заводів, привітання спрямоване на тих, хто працює в звичайні часи над забезпеченням найбільшого фестивалю пива у світі і особливо постраждали від обмежень. Гасло цьогорічної акції – «Ми тут, ми не забудемо вас, це незабаром почнеться знову, і ми не чекаємо нічого так, як наступний Октоберфест разом з вами». Цього року було випущено спеціальний келих «Наше серце для Октоберфесту» як нагадування.

Читайте також: Пандемія змусила німців пити ще менше пива

Голова Мюнхенської асоціації пивоварних заводів Андреас Штайнфат упевнений, що у 2022 році свято повернеться у Мюнхен, і закликав усіх використати рік, щоб добре підготуватися. Влада міста пообіцяла зробити все можливе, щоб Октоберфест- 2022 став можливим. Бургомістр міста Дітер Райтер, як повідомляє Rhein-Zeitung, планує прийняти відповідне рішення не пізніше квітня наступного року. При цьому він підкреслив, що жодного «кастрованого» свята не буде, отже якщо люди хочуть мати фестиваль, вони мають вакцинуватися, робити тести тощо.

Октоберфест у Мюнхені проходить символічно / Фото: nachrichten-muenchen

Читайте також: Через коронакризу в Чехії скоротилось виробництво пива

Тим часом, як інформує Tageskarte, люди в традиційних костюмах збираються просто неба на полі Терезієнвізе. Шанувальники свята зібралися з кошиками із закусками та пивом (на відміну від минулого року вживати алкоголь не було заборонено), які вони принесли з собою. Святкують і в багатьох пивних.

Зазвичай Октоберфест проходить з 18 вересня до 3 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-