У Вашингтоні на мітинг з підтримки заарештованих за штурм Капітолія людей зібралося менше, ніж копів

У Вашингтоні на мітинг з підтримки заарештованих за штурм Капітолія людей зібралося менше, ніж копів

Укрінформ
Кілька сотень прихильників Трампа зібралися в суботу біля будівлі Капітолію, щоб висловити протест проти жорстокого поводження з особами, звинуваченими в штурмі Капітолія 6 січня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

Побоюючись чергового нападу, поліція Капітолія разом з іншими правоохоронними органами, вжила безпрецедентних заходів безпеки, що охоплюють перекриття доріг, багаторівневі огорожі, розгортання підрозділів поліції, Національної гвардії, кавалерії, а також патрулювання вертольотів.

«Ми дали всім зрозуміти... що людям (які зібралися на мітинг, - ред.) обмежують їхні конституційні права, - сказав республіканець Джо Кент, який балотуватиметься до Конгресу на проміжних виборах наступного року. - Ми зробили це мирно, і, схоже, день пройшов успішно».

Читайте також: Поліція Вашингтона готова до нового мітингу прихильників Трампа біля Капітолія

Кент та решта промовців підкреслювали, що прийшли підтримати «політичних в’язнів», заарештованих за учать у ненасильницьких акціях 6 січня, оскільки вони занадто довго перебувають у в'язниці та піддаються жорстокому поводженню, яке порушує їхні конституційні права.

Відзначається, що хоча низка республіканців у Конгресі висловили стурбованість з приводу поводження з заарештованими, ніхто з них не взяв участі в суботньому заході, що спричинило невдоволення організаторів та учасників акції.

«Було б добре, якби вони були тут. Я трохи розчарований тим, що вони не прийшли, - сказав Кент. - Я думаю, що на них чиниться тиск з боку (лідера республіканської меншості в Палаті представників) Кевіна Маккарті, що мене зовсім не дивує».

Читайте також: Конгрес США обнесуть загорожами через мітинг прихильників Трампа

Водночас повідомляється, що колишній президент Дональд Трамп також не підтримав мітинг, хоча в четвер опублікував заяву, у якій стверджував, що звинувачених у заколотах 6 січня «переслідують несправедливо».

Деякі ультраправі представники республіканців заявляли, що цей захід нібито є спецоперацією ФБР, покликаною заманити в пастку найвірніших союзників Трампа. Самі учасники мітингу відкинули цю ідею.

Видання відзначає, що учасників суботньої акції було значно менше, ніж ЗМІ, поліції та представників альтернативного мітингу, які зібралися, щоб кепкувати над прихильниками Трампа. Кент припустив, що кількість демонстрантів становить близько 300 осіб, поліція Капітолію оцінила натовп у 400-450 осіб.

Читайте також: Половина республіканців хоче іншого кандидата на наступних виборах замість Трампа

Протестувальники прийшли підтримати близько 600 осіб, яким висунуто звинувачення в участі в нападі на Капітолій 6 січня, коли натовп прихильників Трампа увірвався в будівлю Конгресу, аби не дати законодавцям можливості затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-