Вакцина Moderna захищає від госпіталізації краще за інші щеплення

Вакцина Moderna захищає від госпіталізації краще за інші щеплення

Дослідження
Укрінформ
Дослідження американського Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC) показало, що медзасіб компанії Moderna є найефективнішим у запобіганні шпиталізації при захворюванні на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

У Центрі підрахували, що ефективність вакцини Moderna від шпиталізації склала 93%, тоді як ефективність вакцин Pfizer-BioNTech та Johnson & Johnson склала 88% та 71%, відповідно.

"Хоча ці реальні дані свідчать про певний розподіл рівня захисту в залежності від вакцини, усі схвалені або дозволені FDA засоби від хвороби COVID-19 забезпечують істотний захист пацієнта від шпиталізації з COVID-19", - йдеться у звіті CDC.

Читайте також: В Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna та Pfizer

Як зазначається, у дослідженні взяли участь понад 3 600 дорослих, які були шпиталізовані до 21 лікарні США у 18 штатах в період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 людини отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою. Дорослі з ослабленим імунітетом участі у дослідженні не брали.

Більшість учасників дослідження (64%) були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були повністю щеплені засобом від компанії Pfizer та 3,1% - щеплені медзасобом від Johnson&Johnson.

Читайте також: У США рекомендують бустерну дозу Pfizer для людей 65+

Згідно з висновками дослідників, ефективність вакцинації серед щеплених засобом Moderna досягла 93% у період від 14 до 120 днів після другої введення дози та трохи знизилася до 92% приблизно за чотири місяці від того дня.

Як повідомлялося, кількість випадків зараження коронавірусом у світі станом на ранок 18 вересня становить 228 421 911 випадків, зокрема зафіксовано 4 692 937 летальних результатів, одужали від недуги 205 000 800 людей.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-