Бельгія з 1 жовтня скасує масковий режим у магазинах та ресторанах

Бельгія з 1 жовтня скасує масковий режим у магазинах та ресторанах

Укрінформ
Уряд Бельгії ухвалив з 1 жовтня скасувати обов’язковий масковий режим у магазинах та закладах харчування.

Про це за підсумками чергового засідання урядового Консультативного комітету заявив прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Brussels Times.

«Сьогодні 8,5 млн людей у Бельгії зробили принаймні одне щеплення, при цьому 84% дорослого населення нашої країни повністю вакциновані. Це найкращий результат у Європі, ми цим пишаємося... Виходячи з високого рівня вакцинації, ми зможемо зробити ще один великий крок до свободи з 1 жовтня», - заявив  глава уряду.

За його словами, обов’язок носити маски у закладах харчування та крамницях з 1 жовтня буде скасований як для відвідувачів, так і для персоналу. При цьому масковий режим залишається обов’язковим у громадському транспорті, у закладах охорони здоров’я, а також у більшості підприємств сфери послуг (наприклад, у перукарнях).

Читайте також: У столиці Бельгії нещеплених мандрівників відправлятимуть на карантин

Більшість закладів буде відкрита для відвідувачів, які зможуть пред'явити документ про щеплення проти коронавірусу, негативний тест на COVID-19 або підтвердити факт перенесеного інфікування.

Із загального режиму послаблень можуть бути виключені регіони, де рівень вакцинації нижчий, ніж загалом по країні. Наприклад у Брюсселі ще не вакцинована майже половина населення. В таких регіонах рішенням місцевої влади можуть вводитися додаткові протиепідемічні заходи.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-