Північна Корея розширює завод зі збагачення урану - CNN

Північна Корея розширює завод зі збагачення урану - CNN

Фото
Укрінформ
КНДР розширює ключовий об'єкт у Йонбьоні, здатний збагачувати уран для ядерної зброї, що свідчить про плани країни значно збільшити видобуток на цьому майданчику найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на супутникові знімки компанії Maxar.

Зображення, зроблені Maxar на початку цього тижня, свідчать, що на заводі зі збагачення урану ведеться будівництво.

«Останнє розширення в Йонбьоні, ймовірно, відображає плани зі збільшення виробництва ядерних матеріалів для виробництва зброї», - заявив експерт із озброєння і професор Інституту міжнародних досліджень Міддлбері Джеффрі Льюїс.

Він додав, що таким чином КНДР намагається збільшити площу на об'єкті, що дозволить розмістити більше центрифуг і, таким чином, щорічно збагачувати більше урану.

За словами Льюїса, нова площа становить приблизно 1000 кв. метрів, що є достатнім місцем для розміщення тисячі додаткових центрифуг. Це «збільшить потужність заводу з виробництва високозбагаченого урану на 25%», зауважив експерт.

Два джерела повідомили телеканалу, що офіційні особи США обізнані про діяльність на заводі в Йонбьоні. Вони визнають, що ці події можуть свідчити про плани щодо збільшення виробництва збройового урану.

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Північної Кореї провели випробувальний запуск ракети з потяга 15 вересня.

Читайте також: КНДР заявила про запуск ракети новим залізничним полком

Навчання проводилися в одному з гористих районів у центральній частині Північної Кореї. Ракета точно влучила в ціль в Японському морі на відстані 800 кілометрів.

Тільки в минулі вихідні Північна Корея заявила про успішне випробування нової крилатої ракети великої дальності, назвавши її «стратегічною зброєю величезної важливості». Аналітики вважають, що ця ракета може стати першою ядерною зброєю в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-