Меркель і Макрон обговорюють роботу в Нормандському форматі

Меркель і Макрон обговорюють роботу в Нормандському форматі

Укрінформ
Поступ у виконанні Мінських угод є занадто повільним, просування вперед відбувається дуже малими кроками.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель перед початком робочої вечері з президентом Франції Еммануелем Макроном 16 вересня в Єлісейському палаці в Парижі, передає Укрінформ.

Меркель і Макрон, за словами глави німецького уряду, обговорять ситуацію в Україні та роботу в Нормандському форматі.

Читайте також: Меркель сьогодні зустрінеться з Макроном, серед тем – Україна

«Важливою темою буде питання, чи можна ще зробити кроки у Нормандському форматі чи ні, адже ситуація там є насправді важкою, а кроки - дуже малими», - констатувала Меркель.

Лідери також обговорять багато інших європейських питань, зокрема, перспективи євроінтеграції Західних Балкан, відносин з іншими сусідніми регіонами, ситуацію в Білорусі тощо.

Це літо і останні тижні літа додали додаткових питань до програми перемовин між двома лідерами, зазначила Меркель. Насамперед це стосується Афганістану, проблеми надання захисту громадян цієї країни, які цього потребують. «Ми будемо говорити, що означає кінець операції НАТО в Афганістані для нас і майбутніх місій у зв’язку з боротьбою з тероризмом, і того, які уроки ми повинні отримати з цього неуспішного завершення з точки зору досягнення цілей, які ми собі уявляли», - сказала канцлер.

Читайте також: Ризики від Nord Stream 2 мають обговорюватися в Нормандському форматі - Єрмак

Окрім того, співбесідники приділять увагу майбутньому ЄС з огляду на завдання, які перед ним стоять і створення нового уряду ФРН. Меркель запевнила, що Берлін подбає про те, щоб не було «простою» через цей процес.

Вибори в Бундестаг заплановані на 26 вересня. Меркель виконуватиме обов’язки глави уряду до формування нової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-