Ризики від Nord Stream 2 мають обговорюватися в Нормандському форматі - Єрмак

Ризики від Nord Stream 2 мають обговорюватися в Нормандському форматі - Єрмак

Укрінформ
Питання ризиків від діяльності проєкту "Північний потік-2", подовження транзиту газу мають бути додані до порядку денного Нормандського формату, оскільки впливають на безпеку України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я говорю про це з колегами під час відеоконференції (політичних радників - ред.) Нормандського формату, ми вважаємо абсолютно логічним додати до важливих питань припинення вогню, загального врегулювання конфлікту, до Нормандського формату було би логічно додати і розгляд цих питань, тому що продовження транзиту газу є дуже серйозним запобіжником у тому числі масштабної агресії РФ проти України", - зазначив очільник ОП.

Читайте також: Санкції США можуть заблокувати Nord Stream 2 – Вітренко

Він підкреслив, що ризики від діяльності газогону "абсолютно не економічного характеру" і українська сторона розглядає ПН-2 виключно як питання загальної безпеки України.

"Повертаючись до загальнополітичного питання "Північного потоку", я вважаю, що є повна можливість і в наших колег підтримати позицію України щодо розгляду цього питання на "Нормандському форматі", - додав Єрмак.

Читайте також: Штати продовжують виступати проти Nord Stream 2 - Держдеп

Як повідомлялося, російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2".

"Північний потік - 2" - російський газопровід, побудований в обхід України по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-