Пентагон просить службовців негайно доповідати про ознаки «гаванського» синдрому

Пентагон просить службовців негайно доповідати про ознаки «гаванського» синдрому

Укрінформ
Міністерство оборони США розіслало звернення до всіх військових і цивільних службовців із проханням своєчасно повідомляти про виникнення так званого «гаванського» синдрому, який може бути спричинений зброєю інших спецслужб.

Про це повідомило в середу американське видання The New York Times із посиланням на документ, який отримало у своє розпорядження, передає Укрінформ.

«Звернення, підписане міністром оборони Ллойдом Остіном, є спробою активізувати надходження доповідей з усього світу, а також зі Сполучених Штатів, щоби надати допомогу тим, хто її потребує, а також допомогти розслідуванню контррозвідки зібрати більше інформації про епізоди, під час яких уже постраждали принаймні 200 американців»,- зауважується в повідомленні.

Поширений серед 2,9 мільйона людей документ містить детальний опис симптомів, пов’язаних з так званим «гаванським» синдромом, у тому числі нудоту, головні болі, запаморочення тощо. Крім того, у зверненні вказується, що робити, якщо такі симптоми почали раптом виникати. Зокрема, рекомендується якомога скоріше залишити цей район.

Читайте також: Австрія сприятиме США у розслідуванні випадків Гаванського синдрому

Як повідомляв Укрінформ, перші випадки появи такого синдрому були зафіксовані серед американських дипломатів у Гавані в 2016 та 2017 роках. Звідси й пішла умовна назва синдрому. Вважається, що американські співробітники тоді піддалися впливу мікрохвильового випромінення, застосованого іноземними спецслужбами через стіни готелю, де вони проживали.

Наступні випадки, під час яких постраждали американці, були зареєстровані в Китаї, Європі, Азії, а також у самих Сполучених Штатах.

Вважається, що подібною технологією володів свого часу Радянський Союз, після чого вона могла поширитися іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-