Цьогорічне літо в Греції було найспекотнішим за останні 43 роки

Цьогорічне літо в Греції було найспекотнішим за останні 43 роки

Укрінформ
Греція цього року пережила своє найспекотніше літо за останні 43 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Так, посилаючись на офіційні дані за 43-річний період, грецька метеорологічна служба наголошує, що друге найспекотніше літо було у 2007 році, потім у 1987, 2000 та 2012 роках.

Тим часом найспекотніші дні цього найгарячішого грецького літа були між 27 липня та 6 серпня.

Читайте також: Цьогорічне літо в Європі стало найспекотнішим за всю історію спостережень

Як передавав Укрінформ, у Європі цього року було найспекотніше літо за всю історію кліматичних спостережень, хоча і з невеликим відривом від двох попередніх років. Там зазначають, що середня температура повітря в червні-серпні 2021 року була майже на 1 градус вище середнього показника 1991-2020 років.

Варто зауважити, що кліматичні дані в Європі в рамках цієї служби відслідковуються з 1950 року, але їх також звіряють з іншими наборами даних, починаючи з середини XIX століття.

Цього літа у всій Південній Європі були потужні лісові пожежі через аномальну спеку. Особливо постраждали Греція та Іспанія.

Читайте також: У Греції затримали двох осіб, підозрюваних у підпалах

Так, Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі через спеку. Загинули двоє людей, евакуйовані тисячі жителів і туристів.

Українські рятувальники у межах надання допомоги в гасінні масштабних пожеж у Греції минулої доби проводили роботи поблизу міста Елініка.

У цілому в Греції в результаті лісових пожеж через спеку щонайменше 1,3 тисячі будинків пошкоджені, з яких 300 повністю зруйновані, загалом вогонь знищив 84,5 тисячі гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-