У Греції затримали двох осіб, підозрюваних у підпалах

У Греції затримали двох осіб, підозрюваних у підпалах

Укрінформ
У вівторок грецька поліція оголосила, що заарештувала двох людей за підозрою у розпалюванні двох пожеж в Афінах та біля Афін, які були швидко погашені.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Першим із затриманих був 54-річний грек, який нібито в неділю підпалював папери та суху рослинність у чагарниках на околиці села на захід від Афін. Чоловік пішов з місця події та був затриманий патрулем поліції, що проїжджав неподалік.

Другий випадок стосувався 29-річної іноземки, громадянство якої не розголошується. Її звинувачують у підпаленні сухого листя на землі біля дерева на площі в центрі Афін. Поліція загасила полум’я та затримала жінку.

Читайте також: У Греції спалахнула нова велика пожежа, людей евакуюють

Наголошується, що вже другий день грецькі пожежники борються з великою лісовою пожежею, що призвела до евакуації будинку для людей похилого віку та кількох сіл на північний захід від Афін.

Пожежа в районі Вілія, де загорівся густий ліс, почалася в понеділок, невдовзі після того, як на південний схід від столиці Греції, в районі Кератея, також спалахнула пожежа. Пожежна служба Греції заявила, що 330 пожежників із 115 автомобілями гасили пожежу в районі Вілія у вівторок, а повітряну підтримку забезпечували п’ять літаків та шість вертольотів.

Читайте також: У Греції лісові пожежі назвали найбільшою екокатастрофою за останні десятиліття

Варто нагадати, що цього місяця по всій Греції сталися сотні лісових пожеж, спричинених найдовшою та найсильнішою хвилею спеки в країні за останні десятиліття. Вважається, що причиною деяких із цих пожеж таки стали підпали.

Аномальна спека та лісові пожежі також обрушилися й на інші країни Середземномор’я за останні тижні, внаслідок пожеж загинули щонайменше 75 людей в Алжирі та 16 у Туреччині. Італія також зафіксувала кілька смертей, пов'язаних з пожежами. Погіршення посухи та спеки викликали лісові пожежі цього літа й на заході США та в російському Сибіру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-