Колишню главу МОЗ Франції судитимуть через заяви про COVID-19

Колишню главу МОЗ Франції судитимуть через заяви про COVID-19

Укрінформ
Французька прокуратура розслідує справу колишньої міністерки охорони здоров'я Агнес Бузін за «створення небезпеки для життя інших» під час початку пандемії коронавірусу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Бузін залишила свою посаду у лютому 2020 року, щоб балотуватися на посаду мера Парижа, заявивши, що коронавірус являє собою низький ризик, а пізніше вона говорила про наближення «цунамі».

Це один із перших у світі випадків, коли міністр стикається з юридичною відповідальністю за свої заходи у відповідь на пандемію.

Читайте також: Пожежа у COVID-лікарні: голова МОЗ Північної Македонії подав у відставку

Спеціальний суд, створений у Франції у 1993 році для розслідування справ міністрів уряду, обвинувачених у неправомірній поведінці, прийме рішення про притягнення її до кримінальної відповідальності.

На судовому засіданні у п'ятницю Бузін сказала, що вітає можливість порозумітися і «встановити правду». Вона додала, що не дозволить дискредитувати дії уряду або її власні, «коли ми так багато зробили для підготовки нашої країни до глобальної кризи в галузі охорони здоров'я».

Читайте також: У Туреччині вже зробили понад 100 мільйонів COVID-щеплень

Бузін обійняла посаду міністра охорони здоров'я Франції в травні 2017 року і пішла у відставку всього через кілька тижнів після того, як у Франції були підтверджені перші випадки захворювання COVID-19.

Минулого року вона програла вибори мера Парижа Аннє Ідальго. У січні 2021 року Бузін увійшла до складу кабінету глави Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедроса Адханома Гебреісуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-