У Recorded Future відстежили зв’язки між Кремлем та хакерами

У Recorded Future відстежили зв’язки між Кремлем та хакерами

Звіт
Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації мають помітний вплив на роботу окремих хакерів та їхніх груп як із самої Росії, так і країн Східної Європи, добре обізнані з цієї сферою, хоча прямих вказівок хакерам і не дають.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті щодо кібербезпеки, представленому компанією Recorded Future.

У звіті зазначається, що російські спецслужби мають давні й міцні зв’язки зі злочинними угрупованнями.

Загалом визначено 3 типи зв'язків між російськими спецслужбами та кримінальними угрупованнями: пряма пов’язаність, непряма приналежність та негласна угода. Переважно йдеться про усні й негласні домовленості.

Автори доповіді вважають, що кремлівське вище керівництво поінформоване, якщо не контролює, про багато ресурсів, якими послуговуються хакери-кіберзлочинці, та «за бажання легко може їх зупинити».

Зазначається, що спецслужби РФ майже 3 десятиліття тому почали вербувати кваліфікованих програмістів. За деякими даними, після арешту хакерів за підозрою в кіберзлочинах, до них зверталися люди, пов’язані зі спецслужбами. Деякі хакери самі прагнуть підтримати стратегічні цілі Росії.

Читайте також: Метою хакерської атаки на мережі ООН був шпіонаж – Bloomberg

У звіті наголошується, що стримана реакція Кремля на хакерські атаки з Росії створила середовище, в якому кіберзлочинні групи є «добре організованими підприємствами».

Як передавав Укрінформ, президент США Джо Байден очікує, що російський уряд притягне до відповідальності хакерів, які здійснювали атаки на американські компанії та держустанови. Байден вважає кібербезпеку глобальною проблемою і закликав країни G7 «притягнути до відповідальності ті країни, які приховують злочинців-вимагачів». Також він підкреслив, що НАТО вперше за сім років оновив політику кібербезпеки.

Нагадаємо, що адміністрація США послідовно звинувачує російські спецслужби у кібератаках на американські установи й інфраструктуру. Вашингтон цього року запровадив санкції проти РФ, пов’язані з нападом на компанію SolarWinds та проникнення через її програмне забезпечення в державні й приватні установи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-