Терпіння вичерпується: Байден зобов'язав щепитися держслужбовців

Терпіння вичерпується: Байден зобов'язав щепитися держслужбовців

Укрінформ
Президент США оголосив про посилення правил вакцинації для медиків, працівників федеральних установ і великих компаній, а також про нові кроки для стримування COVID-19.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хоча Америка перебуває у набагато кращому стані, ніж сім місяців тому, коли я заступив на посаду, маю сказати, що ми у тяжкій ситуації, і це може тривати й надалі», - заявив глава Білого дому.

Президент США підкреслив, що його адміністрація доклала значних зусиль для забезпечення масової вакцинації населення. І водночас розкритикував 80 мільйонів американців, які з різних причин відмовляються  робити щеплення.

«Ми були терплячими, але наше терпіння вичерпується, й ваша відмова багато коштує для нас усіх», - сказав Байден.

Читайте також: Штати готують додаткові обмеження через COVID-19

Він оголосив що віднині всі федеральні службовці мусять пройти вакцинацію проти COVID-19. І доручив підприємствам зі штатом понад 100 працівників вимагати від своїх співробітників обов’язково зробити щеплення. Таким чином, нові вимоги поширюються приблизно на 100 мільйонів американців.

Крім того, Байден заявив про реалізацію нових планів щодо посилення захисту вже вакцинованих людей, забезпечення безперебійної роботи шкіл, а також широкого тестування та вдосконалення процесу лікування COVID-19.

Читайте також: Байден планує зібрати глобальний саміт щодо відповіді на пандемію – ЗМІ

«Ми можемо переломити ситуацію, і ми зробимо це», - наголосив у своїй промові президент США.

Як повідомляв Укрінформ, США переживають сплеск захворюваності на COVID-19. За даними медиків, переважна частина інфікованих останнім часом не проходила вакцинації.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-