Novavax випробовує вакцину від коронавірусу та грипу

Novavax випробовує вакцину від коронавірусу та грипу

Укрінформ
Американська компанія Novavax заявила, що приступила до попередніх випробувань своєї нової комбінованої вакцини, яка, як очікується, захищатиме і від коронавірусу, і від грипу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Дослідження проводитимуть в Австралії за участю 640 людей віком від 50 до 70 років, які вже хворіли на COVID-19 або вакцинувалися проти нього.

Учасникам дослідження запропонують комбіновану вакцину NVX-CoV2373 від COVID-19 та NanoFlu проти грипу.

Компанія заявила, що і NVX-CoV2373, і NanoFlu раніше демонстрували гарні результати як окремі вакцини у клінічних випробуваннях третьої фази.

«Комбінація цих двох вакцин... може забезпечити високий рівень захисту від коронавірусу і грипу за допомогою єдиної схеми», - сказав менеджер з досліджень і розробок Novavax Грегорі Гленн.

Читайте також: Більшість обмежень «жовтої» та «червоної» зон не стосуватимуться вакцинованих – Ляшко

У червні компанія Novavax заявляла, що загальна ефективність її препарату NVX-CoV2373 становить 90,4%. Клінічні дослідження показали, що у групі піддослідних, яких вакцинували двічі, виявили на 90 відсотків менше захворювань, ніж у невакцинованій контрольній групі. Вакцина продемонструвала 100-відсотковий захист від середнього та важкого перебігу захворювання.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 9 вересня зафіксували 223 436 470 випадків зараження корона вірусом, з них 4 610 315 летальних.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-