Останній болгарський цар не зміг через суд повернути свою літню резиденцію

Останній болгарський цар не зміг через суд повернути свою літню резиденцію

Укрінформ
Європейський суд з прав людини ухвалив рішення про те, що Симеон II Борисов Саксен-Кобург-Готський, останній правлячий монарх Болгарії, та його сестра Марія-Луїза Борисова Хробок, не можуть отримати назад у власність літню резиденцію царської родини та мисливський будиночок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico

У своїй ухвалі суд зазначає серед інших причин відхилення позову, що Болгарія не зобов’язана «повертати майно, передане їм до їх ратифікації» згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

Слід наголосити, що вся власність корони в Болгарії була передана державі після приходу до влади комуністів у 1947 році.

Цар Симеон ІІ та його сестра вимагали повернення колишньої власності корони після того, як 1998 року було встановлено, що попередня передача суперечить праву власності.

Читайте також: Король Бельгії Філіп та королева Матільда виходять з карантину

Як відомо, Симеон II Борисов Саксен-Кобург-Готський був болгарським царем у віці від 6 до 9 років та прем’єр-міністром уже сучасної посткомуністичної Болгарії у віці від 64 до 68 років (з 2001 по 2005 рік). Симеон виграв інше царське майно в болгарських судах, наприклад палац Врана в Софії.

Але суд у Страсбурзі відхилив позов його та його сестри щодо двох менших маєтків: літньої резиденції Ситняково в горах Ріла та мисливського будиночка Сарагьйол.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-