Вашингтон домовляється із талібами про евакуаційні рейси з Афганістану

Вашингтон домовляється із талібами про евакуаційні рейси з Афганістану

Укрінформ
США ведуть переговори з талібами щодо нових евакуаційних рейсів з Афганістану.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції у столиці Катару Досі, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Для американських громадян та афганців, які перебувають у небезпеці, й чекають на евакуацію, планують організувати чартерні рейси.

Як зазначається, представники Талібану повідомили Вашингтону, що дозволять людям з належними проїзними документами вільно залишити країну.

Читайте також: У Кабулі таліби замальовують мурали і поверх пишуть релігійні гасла

Протягом останніх кількох днів з'явилися повідомлення про те, що 1 000 людей, серед яких певна кількість американців, протягом декількох днів перебувають на летовищі міста Мазарі-Шариф в Афганістані, очікуючи дозволу на виліт своїх чартерних авіарейсів.

Блінкен зазначив, що Вашингтон виявив "відносно" невелику кількість американців, які все ще прагнуть виїхати з Афганістану.

Читайте також: Після операції в Афганістані українській розвідці аплодує світ - Зеленський

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушив до Катару, щоби провести зустрічі з керівництвом держави та обговорити, зокрема, спільні зусилля щодо врегулювання кризової ситуації в Афганістані.

США вивели війська з Афганістану 31 серпня, поклавши край 20-річній війні, спровокованій терактами 11 вересня. Після приходу до влади талібів Сполучені Штати висловлюють занепокоєння тим, що Афганістан знову може стати осередком тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-