Німеччина засудила вироки білоруським опозиціонерам Колесниковій і Знаку

Німеччина засудила вироки білоруським опозиціонерам Колесниковій і Знаку

Укрінформ
Уряд Німеччини засудив вироки членам президії Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесниковій та Максиму Знаку.

Позицію федерального уряду висловила речниця МЗС ФРН Андреа Зассе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, звісно, взяли до відома сьогоднішні вироки Колесниковій і Знаку. Вони є для нас уособленням неповажних дій, репресій і залякування білоруського режиму опозиційних політиків і громадянського суспільства», - заявила Зассе.

Читайте також: У Мінську опозиціонерів Колеснікову і Знака засудили до 11 і 10 років колонії

Вона зазначила, що Берлін засуджує «використання правосуддя як інструменту політичного переслідування в Білорусі». Уряд ФРН вважає необґрунтованими вироки Колесниковій і Знаку, які мужньо боролися за свободу, демократію та права людини. Німеччина висловлює повну солідарність з усіма політичними ув’язненими у Білорусі і вимагає їх негайного звільнення, заявила речниця.

Представниця МЗС також запевнила, що тиск на режим Лукашенко з боку ЄС буде продовжено, а підтримку опозиції - посилено.

Читайте також: Світ засуджує вироки білоруським опозиціонерам Колесниковій і Знаку

Як повідомлялось, Колесникову та Знака засудили до 11 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їх визнали винними за трьома статтями КК РБ: ч. 3 ст. 361 (заклики до дій проти національної безпеки), ч. 1 ст. 357 (змова з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом), ч. 1 ст. 361-1 (створення екстремістського формування і керівництво ним).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-