Байден виділив допомогу Нью-Йорку на відшкодування збитків від урагану «Іда»

Байден виділив допомогу Нью-Йорку на відшкодування збитків від урагану «Іда»

Укрінформ
Президент США Джо Байден видав наказ виділити засоби федерального резерву Нью-Йорку, який зазнав шкоди від урагану "Іда".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Білого дому.

Як зазначається, федеральне фінансування призначене постраждалим в округах Бронкс, Кінгс, Квінс, Річмонд та Вестчестер. Допомога може включати гранти на тимчасове житло та ремонт будинку, дешеві позики на відновлення незастрахованого майна та інші програми, що допомагають приватним особам та бізнесу оговтатися від наслідків стихійного лиха.

Федеральне фінансування також можуть надати державним, регіональним та відповідним органам місцевого самоврядування та деяким приватним неприбутковим організаціям на основі розподілу витрат на відновлювані роботи та ремонт або заміну об’єктів, пошкоджених унаслідок урагану.

Читайте також: У Каліфорнії через ризик виникнення пожеж закрили усі національні парки

Наразі триває оцінка розміру завданих збитків. Після того, як вона буде повністю завершена, можуть бути призначені додаткові форми допомоги для інших округів у регіоні.

Як повідомлялося, щонайменше 63 особи загинули у США внаслідок потужних злив та повеней, спричинених ураганом «Іда».

За даними Національної метеорологічної служби США, кількість денних опадів у Центральному парку Нью-Йорку побила 94-річний рекорд у 10 см та становила 18 см.

Цього тижня президент США Джо Байден відвідає штати Нью-Йорк та Нью-Джерсі, аби ознайомитися на місці з ситуацією, що склалася після руйнівного удару урагану «Іда».

Фото: Craig Ruttle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-