Байден відвідає штати, постраждалі від урагану «Іда»

Байден відвідає штати, постраждалі від урагану «Іда»

Укрінформ
Президент США наступного тижня відвідає штати Нью-Йорк і Нью-Джерсі, аби ознайомитися на місці із ситуацією, що склалася після руйнівного удару урагану «Іда».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Завдано великої шкоди. І я дав зрозуміти губернаторам, що команда з Федерального агентства надзвичайних ситуацій перебуває на місцях і готова надавати всю необхідну допомогу», - сказав Байден.

Унаслідок безпрецедентних зливи та повеней, спричинених ураганом «Іда», у шести східних штатах (Коннектикут, Меріленд, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсильванія та Вірджинія) загинули десятки людей.

Окрім того, на півдні країни, у Луїзіані, залишаються без електрики понад 700 тисяч помешкань та офісів.

Читайте також: Кількість жертв урагану «Іда» на північному сході США зросла до 58

У зв'язку з цим місцева влада закликає вживати заходів на рівні законодавства про інфраструктуру, аби штати в майбутньому могли краще готуватися до екстремальних погодних явищ.

«Ми не стикалися з цим раніше, але ми мусимо бути готовими, а це означає, що ми маємо й надалі інвестувати в інфраструктуру», - заявила губернатор Нью-Йорку Кеті Гочул.

Читайте також: Ураган «Іда»: у Нью-Йорку та Нью-Джерсі ввели надзвичайну ситуацію

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, квартира якого також постраждала від повені, нині ситуація в місті нормалізувалася: вода спала, транспорт функціонує у штатному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-