Талібан «пробачив» Берлін,  хоче дипломатичного визнання та фінансової допомоги

Талібан «пробачив» Берлін, хоче дипломатичного визнання та фінансової допомоги

Укрінформ
Афганські ісламісти з руху «Талібан», які захопили майже всю країну після виведення контингенту НАТО, розраховують на підтримку з боку ФРН.

Про це німецькому виданню Welt am Sonntag заявив речник талібів Забіулла Муджахід, передає Укрінформ.

«Ми хочемо міцних та офіційних дипломатичних відносин з Німеччиною», - сказав Муджахід, додавши, що німців завжди вітали в Афганістані, і навіть за часів королівства близько ста років тому вони зробили багато хорошого в цій країні. «На жаль, вони потім приєдналися до американців. Але зараз це пробачено», - заявив Муджахід.

За його словами, Талібан хотів би отримати від Берліна фінансову підтримку, гуманітарну допомогу та співпрацю в галузі охорони здоров'я, сільського господарства та освіти.

Читайте також: США й Німеччина скликають міжнародну зустріч щодо Афганістану

Як повідомлялося, незадовго до того, як таліби захопили владу в Афганістані, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас пригрозив, що країні не буде надано «ні цента більше», але зараз риторика в Берліні є дещо іншою. Той же Маас кілька днів тому зауважив, що «якби це було можливим з політичної точки зору і якщо ситуація з безпекою дозволятиме, то Німеччина повинна знову мати своє посольство в Кабулі», додавши при цьому, що не йдеться про дипломатичне визнання.

Окрім того, федеральний уряд заявив про необхідність продовження гуманітарної підтримки населення Афганістану та схвалив виділення коштів.

Німеччина заявила про готовність прийняти до 40 тисяч афганців, які допомагати Бундесверу та іншим німецьким структурам протягом останніх 20 років.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-