У Бразилії почали вводити третю дозу вакцини від COVID-19

У Бразилії почали вводити третю дозу вакцини від COVID-19

Укрінформ
У деяких містах Бразилії почали вводити треті, так звані бустерні дози вакцини від COVID-19 на тлі занепокоєння з приводу поширення штаму коронавірусу "Дельта".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

При цьому, як зазначається, більшості громадян Бразилії лише доведеться отримати другу дозу вакцини.

У місті Ріо-де-Жанейро, яке нині є епіцентром інфікування штамом "Дельта" в Бразилії і де проживає найбільша кількість людей літнього віку, почали вводити третю дозу вже в середу, 1 вересня. Ревакцинація в північно-східних містах Сальвадор і Сан-Луїс стартувала в понеділок, а в найбільш густонаселеному місті Сан-Паулу почнуть вводити треті дози з 6 вересня. В іншій частині країни розгорнуть ревакцинацію на наступному тижні.

Читайте також: У Британії не щепитимуть здорових дітей до 15 років

Як зазначає видання, Франція, Ізраїль, Китай і Чилі входять до списку країн, які проводять ревакцинацію деяким категоріям громадян літнього віку, але в цих країнах більше людей повністю вакциновані. А в Бразилії дві дози вакцини отримало лише 30% населення.

За даними соціологічного агентства Datafolha, близько дев'яти з 10 бразильців вакциновані або планують це зробити. Більшість з них зробили лише перше щеплення.

Бразильці літнього віку висловили занепокоєння з приводу ефективності вакцини Sinovac проти варіанту "Дельта", що спонукало владу запропонувати їм третю дозу вакцини.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 4 вересня зафіксували 220 651 402 випадки інфікування коронавірусом, у тому числі 4 567 493 летальні, 197 158 641 людина одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-