У Росії заблокували роботу ще шести VPN-сервісів

У Росії заблокували роботу ще шести VPN-сервісів

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд обмежило «за порушення російського законодавства» роботу в РФ шести VPN-сервісів, зокрема ExpressVPN, Nord VPN і IPVanish VPN, які регулярно входять у рейтинги найкращих у світі. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства.

"2 вересня, відповідно до правил централізованого управління мережею зв'язку загального користування, затверджених постановою уряду РФ від 12 лютого 2020 року №127, було ухвалено рішення про блокування ще шести порушників російського законодавства - сервісів VPN (Hola! VPN, ExpressVPN, KeepSolid VPN Unlimited, Nord VPN, Speedify VPN, IPVanish VPN)", - йдеться в повідомленні відомства.

Читайте також: У Росії суд оштрафував Facebook, Twitter і WhatsApp

У ньому стверджується, що "використання сервісів обходу блокування призводить до збереження доступу до забороненої інформації та ресурсів, створює умови для незаконної діяльності". Як приклади забороненої інформації називаються "поширення наркотиків, дитячої порнографії, екстремізму і схиляння до суїциду". Небажана політична інформація при цьому не згадується. Ймовірно, мається на увазі, що вона входить у поняття "екстремізм".

У РКН повідомили, що, щоб не допустити порушення роботи ПО і застосунків, що дотримуються російського законодавства і використовують VPN-сервіси в технологічних цілях, були також сформовані "білі списки", що дозволяють запобігти їхньому блокуванню.

У червні Роскомнагляд вже обмежив використання у Росії двох VPN-сервісів - Opera VPN і VyprVPN.

Читайте також: У Росії Google оштрафували майже на $200 тисяч за «заборонений контент»

Законопроєкт про заборону засобів обходу блокування сайтів в інтернеті був ухвалений в Росії влітку 2017 року. Тоді представники великих західних провайдерів повідомляли, що не мають наміру підкорятися вимозі Роскомнагляду - підключитися до державної інформаційної системи для блокування заборонених сайтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-