У Росії суд оштрафував Facebook, Twitter і WhatsApp

У Росії суд оштрафував Facebook, Twitter і WhatsApp

Укрінформ
Таганський суд Москви оштрафував Facebook і Twitter на 15 млн (202,7 тис.) і 17 млн ​​(229,7 тис.) рублів відповідно за відмову зберігати дані про російських користувачів у Росії. Месенджер WhatsApp, який належить Facebook, оштрафовано на 4 мільйони рублів (54 тис.).

Про це повідомляється на сайті Роскомнагляду.

Відомство вимагає від IT-гігантів виконання закону про локалізацію персональних даних, який був ухвалений у Росії в 2015 році. Згідно з ним кожен сервіс, на якому російські користувачі залишають будь-яку інформацію про себе, зобов'язаний зберігати ці дані на серверах, фізично розташованих усередині країни.

Через відмову перенести сервери в 2016 році в Росії була заблокована соціальна мережа LinkedIn. По факту вимогу закону ігнорують багато великих IT-компаній, які представлені на російському ринку.

У березні 2019 року Facebook анонсувала, що соціальна мережа і сервіси Instagram і WhatsApp, які їй належать, не будуть зберігати конфіденційну інформацію користувача в країнах, які порушують права людини.

Читайте також: У Росії Google оштрафували майже на $200 тисяч за «заборонений контент»

Раніше Twitter і Facebook вже отримали штрафи на суму 4 мільйони рублів кожна в лютому 2020 року. В кінці липня 2021 року штраф за відмову локалізувати дані росіян отримав пошуковик Google. Навесні 2021 року Роскомнагляд сповільнював роботу Твіттера в країні за невиконання закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-