Євросоюз і AstraZeneca досягли мирової угоди - поставки вакцини відновлять

Євросоюз і AstraZeneca досягли мирової угоди - поставки вакцини відновлять

Укрінформ
Сьогодні ЄС та фармакологічна компанія AstraZeneca досягли угоди, яка припиняє судові процеси та поновлює постачання вакцин проти COVID-19 до країн Євросоюзу відповідно до умов форвардного контракту від 27 серпня 2020 року.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення оприлюднене у п’ятницю на сайті Європейської Комісії.

«Мирова угода гарантує постачання до ЄС решти вакцини AstraZeneca проти COVID-19 в обсязі 200 мільйонів доз. Хоча цього тижня ми досягли важливого показника вакцинації 70 відсотків дорослого населення ЄС, показники вакцинації дуже різняться між різними країнами-членами, і в цьому наявність вакцин, включаючи AstraZeneca, залишається ключовим фактором… Наша мета також – надати принаймні 200 мільйонів доз вакцини через COVAX країнам з низькими та середніми доходами вже до кінця року», - зазначила з цього приводу Єврокомісар з охорони здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Відповідно до досягнутої мирової угоди, AstraZeneca зобов’язалася, на додаток до 100 мільйонів доз вакцини, що надійшла в ЄС до кінця другого кварталу, поставити ще 135 мільйонів доз вакцини до кінця поточного року (60 мільйонів – до кінця третього кварталу, ще 75 мільйонів – до кінця четвертого кварталу), і ще 65 мільйонів доз вакцини – до кінця березня 2022 року. Це доведе загальну кількість поставленої вакцини до 300 мільйонів доз, як і було передбачено контрактом.

Читайте також: Вакцинацію AstraZeneca визнають найбільше країн світу - МОЗ

Як вже повідомлялося, за даними Worldometer у світі станом на 3 вересня зафіксували 219 975 001 випадок зараження коронавірусом, з них 4 557 307 - летальні, одужали 196 632 018 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-