Вибори президента Болгарії відбудуться 14 листопада

Вибори президента Болгарії відбудуться 14 листопада

Укрінформ
Парламент Болгарії призначив дату президентських виборів у країні на 14 листопада на тлі тривалої політичної невизначеності.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Президент Румен Радев, один із найпопулярніших політиків країни, заявив, що балотуватиметься на новий п’ятирічний термін. Його підтримують соціалісти та переможець останніх парламентських виборів - партія "Є такий народ" (ITN). Інші партії поки не називають своїх кандидатів.

Агентство зазначає, що з роздробленим парламентом, який не зміг створити уряд після виборів 11 липня, болгари, вочевидь, голосуватимуть і на нових дочасних парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: У Болгарії запроваджують нові карантинні обмеження

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня в Болгарії відбулися дострокові вибори в парламент. Партія "Є такий народ" Славі Тріфонова, знаменитого ведучого та співака, перемогла політсилу ГЕРБ колишнього прем’єр-міністра Бойка Борисова з мінімальним відривом: 24,1% голосів проти 23,5%. Тріфонов позиціонував себе під час передвиборчих перегонів як чесного політика та борця з мафією й корупцією. Однак він заявив, що йому не вдалося зібрати достатньо підтримки для працездатної коаліції.

Утім партії ГЕРБ також забракло підтримки для формування парламентської більшості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-