У Берліні відкрили Центр готовності ВООЗ до пандемій

У Берліні відкрили Центр готовності ВООЗ до пандемій

Укрінформ
У Берліні офіційно відкрито Міжнародний центр готовності Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) до пандемій - Центр ВООЗ з питань інформації про епідемії та пандемії.

Символічну стрічку перерізали на церемонії інавгурації 1 вересня канцлер ФРН Ангела Меркель і генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

«Не може бути кращого місця для створення подібного хабу, ніж Берлін. Ми хочемо зробити Берлін світовим центром глобального здоров’я», - заявив міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан.

Він назвав відкриття центру новим етапом підготовленості до пандемій. Для ефективного попередження наступних пандемій людство потребує більше прозорості, більше даних і обмінів інформацією на різних рівнях, підкреслив Шпан і зауважив, що пандемія, яка триває вже 20 місяців, показала, наскільки всі на планеті взаємозалежні. Нації мають бути більш готовими до співпраці, заявив німецький міністр і закликав у цьому контексті Китай розслідувати походження вірусу прозоро для міжнародного співтовариства.

Читайте також: ВООЗ прогнозує понад 200 тисяч смертей від коронавірусу в Європі до початку зими

Фінансування центру наразі передбачено в обсязі 30 млн євро в рік. Керівник новоствореної і першої подібної у світі структури, директор програми надзвичайних ситуацій у галузі здоров'я ВООЗ Майкл Раян сподівається залучити до неї «кращі уми світу для пошуку кращих рішень у подоланні пандемій». Він поінформував, що центр має повністю запрацювати до кінця року.

Мета Центру ВООЗ - виявляти, запобігати та реагувати на майбутні пандемії на ранній стадії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-