Кіркорову остаточно заборонили в’їзд до Литви – суд відхилив його скаргу

Кіркорову остаточно заборонили в’їзд до Литви – суд відхилив його скаргу

Укрінформ
Головний адміністративний суд Литви відхилив скаргу російського виконавця Філіпа Кіркорова через прийняте раніше рішення про заборону на в'їзд до країни. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Delfi.

«Рішення суду першої інстанції залишено без змін», - сказала представник суду Нерінгі Лукошявічене.

Рішення остаточне й не може бути оскаржене.

Раніше Вільнюський окружний адміністративний суд 14 червня відхилив скаргу російського виконавця і залишив чинним рішення Департаменту міграції про заборону в'їзду до Литви на п'ять років Кіркорову. Співак оскаржив це рішення і просив скасувати постанову Вільнюського окружного адміністративного суду й ухвалити нову - скасувати заборону Департаменту міграції.

Читайте також: МКІП виключило Кіркорова з «чорного списку» на прохання СБУ

Вільнюський окружний адміністративний суд дійшов висновку, що у Департаменту міграції була підстава визнати, що характер дій заявника дозволяє констатувати загрозу, яка поширюється від нього, для безпеки держави.

Як стверджує суд, Міністерство закордонних справ Литви в листі Департаменту міграції вказало, що Кіркоров є популярним російським виконавцем і продюсером, який через свою активну концертну та організаційну діяльність впливає на різні верстви суспільства в Росії та інших колишніх державах СРСР. Крім того, його концертна діяльність у зарубіжних державах відкрито називається офіційними посадовими особами Росії інструментом "м'якої сили" цієї країни.

Читайте також: СБУ пояснила, чому Кіркоров опинився у «чорному списку»

Філіп Кіркоров внесений до "чорного списку" на прохання МЗС Литви. За словами міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса, цей відомий виконавець своїми багаторазовими відвіданнями анексованого Криму "свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України і таким чином незаконно виправдовував агресивні дії РФ". За словами Ландсбергіса, участь Кіркорова в концертах у Криму "істотно шкодить національній безпеці Литви".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-