Реанімації Брюсселя переповнені COVID-хворими, які не зробили щеплення

Реанімації Брюсселя переповнені COVID-хворими, які не зробили щеплення

Укрінформ
Відділення інтенсивної терапії у лікувальних закладах Брюсселя знову почали заповнюватися хворими з COVID-19, які не скористалися можливістю щеплення проти інфекції.

Як передає Укрінформ, про це у понеділок розповідає The Brussels Times.

"Починаючи з понеділка, Брюссель може переводити пацієнтів з COVID-19 у лікарні Фландрії або Валлонії в міру зростання навантаження на столичні відділення інтенсивної терапії. Наразі майже 40% пацієнтів із коронавірусом, котрі потрапили до реанімацій, припадають на лікарні Брюсселя", - йдеться у публікації.

За словами головного лікаря брюссельської лікарні Сант-Жан Кеннес Коні, серед тих, хто нині потрапляє в столичні відділення інтенсивної терапії, немає жодної людини, яка б отримувала перед цим щеплення від коронавірусу.

“Ми знаємо про те, що кількість раптових смертей різко зросла з початком пандемії COVID-19, особливо серед відносно молодих людей. Минулої суботи ми бачили, як від вірусу загинула 35-річна жінка, мати двох дітей. Вона не була вакцинована, і симптоми інфекції в неї проявилися лише за кілька днів. Це величезна трагедія, яка б не мала трапитися і яку можна було упередити», - зазначила лікар.

За офіційними даними, столиця Бельгії все ще докладає зусиль, щоб досягти охоплення вакцинацією принаймні 65% мешканців, в той час як у сусідніх регіонах ці показники значно вищі – 87% населення Фландрії вже отримали щеплення, у Валлонії – більш як 77%. Результатом такої ситуації стало перевантаження столичних лікарень пацієнтами з COVID-19, особливо із завершенням сезону літніх відпусток, в той час як близько 80 лікарень в інших регіонах Бельгії не мають жодного пацієнта з такою інфекцією у своїх відділеннях інтенсивної терапії.

Читайте також: У ВООЗ заявили про необхідність третього COVID-щеплення

Як повідомлялося, в Україні з початку кампанії з вакцинації проведено 8 931 640 щеплень. Вакциновано – 5 308 727 осіб, з них отримали першу дозу – 5 308 725 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 3 622 915 осіб. Вакцинація проводиться силами 304 мобільних бригад, для цієї роботи розгорнуті 1100 пунктів щеплень і 354 центрів вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-